100% ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ !!!
Πανεπιστήμιο Σόφιας

Πανεπιστήμιο Σόφιας Climent Ohridski

Φαρμακευτική σχολή Σόφιας

Εντεκά μολ Σόφιαςimage004 ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ  ΣΟΦΙΑΣ

 ΣΠΟΥΔΕΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 Ιατρική στη Σόφια ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ ΤΜΗΜA)

LEADERS EDUCATION : 365 μέρες κοντά στον Έλληνα και τον Κύπριο φοιτητή.

Ιατρική στη Βουλγαρία, σπουδές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας. Σπουδές ιατρικής στη βουλγαρία με τους καλύτερους. Οι περισσότεροι Ελληνες, Κύπριοι και ξένοι υποψήφιοι σπουδαστές εμπιστεύτηκαν σε εμάς την εγγραφή τους στις αγγλόφωνες ιατρικές σχολές στη Bουλγαρία, γιατί όχι και εσείς; Εμείς θα είμαστε δίπλα σας. 365 μέρες κοντά στον Ελληνα  και τον Κύπριο σπουδαστή. LEADERS. Στηρίζουμε τον Ελληνα σπουδαστή στη πράξη και όχι μόνο στα λόγια.

nursesday 1

   Ιατρική στη Βουλγαρία.Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι το πιό διάσημο πανεπιστήμιο της χώρας. Ενας λόγος για την υψηλή αξιολόγηση του Ιατρικού πανεπιστημίου της Σόφιας είναι ο ενεργός διάλογος μεταξύ των φοιτητών και της ακαδημαικής ηγεσίας. Ενα σημαντικό πλεονέκτημα του πανεπιστημίου είναι η αύξηση των ξένων φοιτητών. Το Ιατρικό πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι το πρώτο που εισήγαγε το Socrates και το Erasmus και την ανταλλαγή φοιτητών και καθηγητών απο άλλα Ευρωπαικά πανεπιστήμια. Σε επιστημονικές δημοσιεύσεις στον τομέα των Ιατρικών και Βιολογικών Επιστημών, το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στη χώρα. Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας βρίσκετε στο κέντρο της Σόφιας με εξαιρετικές συγκοινωνιακές συνδέσεις είναι ένα  κρατικό πανεπιστήμιο που βρίσκεται στη Σόφια, στη Βουλγαρία. Ιδρύθηκε το 1917 και είναι οργανωμένο σε 4 Σχολές. 

Ιατρική στη Βουλγαρία, φαρμακευτική στη Βουλγαρία, οδοντιατρική στη Βουλγαρία, δημοσίας υγεία στη Βουλγαρία.

  Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Σόφιας είναι το παλαιότερο ίδρυμα για την τριτοβάθμια ιατρική εκπαίδευση στη Βουλγαρία. Η αυτού Μεγαλειότητας ο Zar Φερδινάνδος ίδρυσε με διάταγμα το 1917 την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Σόφιας. 
Η Ιατρική Σχολή ιδρύθηκε το 1950 από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας και έγινε ανεξάρτητη ως Ιατρική Ακαδημία με δύο σχολές: ιατρικής και οδοντιατρικής. Το 1951 προστέθηκε η φαρμακευτική σχολή. Τις επόμενες δεκαετίες σε πολλές διοικητικές θέσεις έγιναν αλλαγές. Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής (1954-1972), Ιατρική Σχολή (1972-1990), και πάλι Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής. Από τις 21 Μαΐου 1995, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη από την Εθνοσυνέλευση, το Ανώτερο Ινστιτούτο Ιατρικής έγινε Ιατρικό Πανεπιστήμιο.

  Σήμερα το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας προσφέρει Αγγλόφωνες σπουδές Ιατρικής με παγκόσμια ιατρικά πρότυπα μέ υψηλό επίπεδο θεωρητικής και πρακτικής κατάρτισης των φοιτητών.

Ιατρική στη  Βουλγαρία. Ιατρική στη Σόφια.

  Κάνε την Προεγγραφή σου Τώρα και Κράτησε θέση στο Αγγλόφωνο τμήμα Ιατρικής στις αρχές του 2021. Μην περιμένεις τον Σεπτέμβριο.


 

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΟΦΙΑΣ6 ΧΡΟΝΙΑ
 • ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 8000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ( ΑΓΓΛΟΦΩΝΟ)
 • ΔΙΔΑΚΤΡΑ: 7000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ (ΒΟΥΛΓΑΡΟΦΩΝΟ)

Τα δίδακτρα πληρώνονται σε δύο δόσεις στην αρχή εξαμήνου.
Δηλαδή 1ο εξάμηνο 4000 Ευρώ / 2ο εξάμηνο 4000 Ευρώ.


 ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

LEADERS.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΟΦΙΑΣ.

medical university of sofia 2

Ιατρική στη Βουλγαρία, Μαθήματα 1 Ετους

 Anatomy and Histology, Cytology, Biology, Physics, Chemistry, Medical Ethics, Latin language,Bulgarian language,Sport

Ιατρική στη Σόφια, Μαθήματα 2 Ετους.

Anatomy and Histology, Foreign language and the subjects Biophysics, Biochemistry, Physiology, Medical informatics and Biostatistics, Sosial Medicine, General Medicine and Medical Psychology and History of Medicine.

Ιατρική στη Βουλγαρία, Μαθήματα 3 Έτους.

Social medicine, Microbiology, Medicine of disasters, Medical Genetics, Pathophysiology, Pharmacology, General Pathology, Propaedeutics of internal diseases, General and Operative Surgery, Summer practice.

 Ιατρική στη Σόφια, Μαθήματα 4 Έτους

 Images Diagnostics, Nuclear Medicine and Rational Therapy, Oto-Rhino-Laryngology, Ophthalmology, Neyrology, Clinical Pathology, General Medicine, Elective courses /advisory / -Choice up to Clinical practice.

 Ιατρική στη Βουλγαρία, Μαθήματα 5 Έτους

 Internal Diseases, Syrgery, Obstetrics and Gynecology, Pediatrics, Orthopedics and Traumatology, Dermatology and Venerology, Clinical, laboratory, Clinical laboratory, Clinical Immunology, Clinical Pharmacology, Neurosurgery, Clinical practice.

 Ιατρική στη Σόφια, Μαθήματα 6 Έτους

 Epidemiology, Infectious Diseases, Parasiotology, Tropical Diseases, Forencic Medicine and Deontology, Psychiatry, Anesthesiology and Reanimation, Phisiotherapy, Urology, Clinical practice, Elective courses / advisory / -Choice up to.


 PRE - GRADUATE PROMATION - ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

 Internal Diseases, Surgery, Obsterics and Gynecology, Pediatrics, Hygiene, Epidemiology, Infectious Diseases, and Sosial Medicine, General Medicine, Emergency Medicine.


ΠΡΟΚΛΙΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

1. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Ανατομίας, Ιστιολογίας και Εμβρυολογίας στη βουλγαρία. 

2. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Βιολογίας στη βουλγαρία.

3. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Επιδημιολογίας στη βουλγαρία.

4. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Ιατρικής Γενετικής στη βουλγαρία.   

5. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Ιατρικής Μικροβιολογίας στη βουλγαρία.

6. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Ιατρικής Φυσικής και Βιοφυσικής.

7. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Χημείας και Βιοχημείας. 

8. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Παθολογικής Φυσιολογίας.

9. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Φαρμακολογίας και Τοξικολογίας.

10. Τμήμα αγγλόφωνων σπουδών Υγιεινής, Ιατρικής Οικολογιας και Διατροφής.


"Δώσε πνοή στο ονειρό σου και σπούδασε  στη βουλγαρία αυτό που αγαπάς" Εμείς θα είμαστε δίπλα σου.LEADERS


ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ -IATΡΙΚΗ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

 Το  χαμηλότερο σε όλη  την  Ευρωπαϊκή  Ενωση. Ενας φοιτητής θα χρειαστεί  700 - 750 ευρώ μηνιαίως συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων ενοικίου. 

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. 

  ΠΡΟΣΟΧΗ δεν υπάρχουν εισαγωγικές κατατακτήριες εξετάσεις στα κρατικά πανεπιστήμια της Βουλγαρίας ενώ στα Αγγλόφωνα τμήματα η εισαγωγή γίνετε με το απολυτήριο λυκείου, καθώς και με σοβαρό εισαγωγικό τέστ στα μαθήματα των Αγγλικών, της Χημείας και της Βιολογίας. 

Εμείς εγγυώμαστε την εισαγωγή σας σε όποια σχολή εσείς επιθυμείτε.


100% επιτυχία για τους σπουδαστές μας .


Επειδή ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών είναι εξαιρετικά περιορισμένος στης σχολές αυτές και καθορίζεται από το υπουργείο παιδείας της βουλγαρίας είναι σκόπιμο να κάνετε εγκαίρως κράτηση στα τηλ. που βλέπετε   6971 97 97 29 και 00359 899 097 057


ΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ 

 • Εγγραφή σε Πανεπιστήμια αναγνωρισμένα από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ).
 • Προετοιμασία του φακέλου αίτησης προς το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας.
 • ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ME ΕΠΙΤΥΧΙΑ 100 %
 • Μετάφραση όλων των εγγράφων στη Βουλγαρική γλώσσα.
 • Επικύρωση όλων των εγγράφων στη Βουλγαρική γλώσσα.
 • Επικύρωση των εγγράφων στο Υπουργείο Παιδείας της Βουλγαρίας.
 • Άμεση επαφή του υποψήφιου με τον αρμόδιο καθηγητή του Ιατρικού Πανεπιστημίου Σόφιας.
 • Εγγραφή στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας.
 • Δημιουργία προσωπικού πλάνου επίσκεψης του υποψηφίου στο Πανεπιστήμιο Σόφιας, ανάλογα με τις υποχρεώσεις του.
 • Επιστημονική υποστήριξη κατά την εκπόνηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού.
 • Εύρεση στέγης / κατοικίας κοντά στην Ιατρικό Πανεπιστήμιο Σόφιας.
 • Ξενάγηση στον χώρο φοίτησης και γνωριμία με την πόλη.
 • Προσωπική βοήθεια προς τον φοιτητή καθ 'όλη τη διάρκεια των σπουδών του.
 • 100% ΕΠΙΤΥΧΙΑ -100% ΕΙΣΑΓΩΓΗ

 

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί Ελληνες,Κύπριοι και ξένοι υποψήφιοι φοιτητές.

Είμαστε η Μόνοι που έχουμε Εδρα και Δωδεκάμηνη Συνεχή Επιχειρηματική Παρουσία στην Πόλη της Σόφιας. Διαθέτουμε γραφεία συνδέσμων σε όλες της μεγάλες πόλεις της Βουλγαρίας όπως, στην Φιλιππούπολη, στο Πλέβεν, στη Βάρνα, στο Μπλαγκόεβγκραντ και στη Στάρα Ζαγόρα.
Επίσης διαθέτουμε γραφείο συνδέσμου και ενημέρωσης στην Θεσσαλονίκη.
Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να συμπαρασταθούμε άμεσα στον σπουδαστή όταν μας χρειαστεί, γιατί έχουμε έδρα και δωδεκάμηνη παρουσία στην Βουλγαρία. Σε αντίθεση με κάποια φροντιστήρια, που εδρεύουν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας τα οποία δεν μπορούν να βοηθήσουν άμεσα τον φοιτητή γιατί,  απέχουν έως και 1000 χιλ από την Βουλγαρία.
Αγαπητοί γονείς είμαστε η μόνοι που διαθέτουμε νομικό τμήμα και η μόνοι που παρέχουμε νομική προστασία καθόλη την διάρκεια των σπουδών του παιδιού σας.

TO ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ: Δυσκολίες μαθημάτων Ιατρικής που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια των σπουδών Ιατρικής στη Βουλγαρία εμείς βοηθούμε τον φοιτητή να τις ξεπεράσειΟι σπουδαστές που έχουν συνεργαστεί μαζί μας δεν χρωστάνε κανένα μάθημα σε κανένα έτος σπουδών.

Αυτό είναι το σημείο υπεροχής μας. Αυτά που οι άλλοι υπόσχονται εμείς τα πραγματοποιούμε.


 Ιατρική στη βουλγαρία με τους LEADERS EDUCATION

365 μέρες κοντά στον Ελληνα και τον Κύπριο φοιτητή

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:Ξεκίνησε μαζί μας την σπουδαστική σου καριέρα, γεμάτη δυνατότητες, συμετέχοντας σε μια ομάδα με τους καλύτερους επαγελματίες. Θα φθάσεις όσο ψηλά θέλεις. Εχουμε το χάρισμα της οργάνωσης και το αίσθημα της υπευθυνότητας.
Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί Ελληνες και ξένοι υποψήφιοι σπουδαστές για Ιατρικές σπουδές στη βουλγαρία, θα έχετε απεριόριστη υποστήριξη και συμπαράσταση σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του παιδιού σας, εφόσον μας ζητηθεί.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εγγραφή ειναι εύκολη υπόθεση, στο κομμάτι όμως της βοήθειας προς το φοιτητή στη διάρκεια των σπουδών, αποτελεί το δικό μας πλεονέκτημα, γιατί νοιαζόμαστε. 

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΙΤΛΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΑΤΑΠ. 

Από το ακαδημαϊκό έτος 2006-2007 η Βουλγαρία αποτελεί πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής ένωσης. Οι τίτλοι σπουδών που χορηγούνται είναι αναγνωρισμένοι σε όλα τα κράτη μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης. Οι σπουδές Ιατρικής στη βουλγαρία είναι αυτόματα αναγνωρισμένες καί οι πτυχιούχοι Ιατροί, αποκτούν επαγγελματικά δικαιώματα κατευθείαν στις κατά τόπους νομαρχίες και στους κατά τόπους Ιατρικούς συλλόγους. Σύμφωνα με το  ΑΡΘΡΟ 70/28-11-08 απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ.


                 ΚΛΙΝΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΟΦΩΝΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ.

1. Τμήμα σπουδές Μαιευτικής και Γυναικολογίας στη βουλγαρία.

2. Τμήμα σπουδές Αναισθησιολογίας και Εντατικής Θεραπείας στη βουλγαρία.

3. Τμήμα σπουδές Εσωτερικής Παθολογίας στη βουλγαρία.

4. Τμήμα σπουδές Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας στη βουλγαρία.

5. Τμήμα σπουδές Λοιμωδών Νοσημάτων, Παρασιτολογίας και Τροπικής Ιατρικής.

6. Τμήμα σπουδές Κλινικών Εργαστηρίων και Ανοσιολογίας στη βουλγαρία.

7. Τμήμα σπουδές Κλινικής Φαρμακολογίας και Θεραπευτικής.

8. Τμήμα σπουδές Ιατρικής Αποκατάστασης και Εργοθεραπεία στη βουλγαρία.

9. Τμήμα σπουδών Νευρολογίας. 

10. Τμήμα σπουδών Νευροχειρουργικής.

11. Τμήμα σπουδών Διαγνωστικής Απεικόνησης.

12. Τμήμα σπουδών Παθολογικής Ανατομικής.

13. Τμήμα σπουδών Ιατρικής.

14. Τμήμα σπουδών Γενικής Χειρουργικής και οι λειτουργίες της.

15. Τμήμα σπουδών Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας.

16. Τμήμα σπουδές Οφθαλμολογίας.

17. Τμήμα σπουδών Παιδιατρικής.

18. Τμήμα σπουδές Εσωτερικής Παθολογίας Propedeutics.

19. Εργαστήριο σπουδών Ιατροδικαστικής και Δεοντολογίας.

20. Τμήμα σπουδές Καρδιοχειρουργικής.

21. Τμήμα σπουδών Ουρολογικής κλινικής.

22. Τμήμα σπουδών αυτιών, της μύτης και ασθένειες του λαιμού.

23. Τμήμα σπουδών Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.

24. Τμήμα σπουδές Χειρουργικής στη βουλγαρία.


ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΟΡΚΟΜΩΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ  2015 ΜΕ ΤΟΥΣ LEADERS EDUCATION

iatriki sti sofia

Η LΕADERS EDUCATION ήταν παρόν στην ορκομωσία της καλύτερης Ελληνίδας φοιτήτριας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Σόφιας για το έτος 2015.

Η καλύτερη Ελληνίδα φοιτήτρια της Ιατρικής, η Δ. Αγγελική ήταν φοιτήτρια των  LEADERS.

 Σημαντική μαρτυρία διαβάστε την : Χαρά, συγκίνηση, ευτυχία, η επίτευξη του στόχου μου να ορκιστώ Ιατρός. Η σημαντικότερη μέρα της ζωής μου να παραλαμβάνω το πτυχίο απο τον Rector - Πρύτανη του Ιατρικού πανεπιστημίου της Σόφιας Professor, Dr Vanyo Mitev, MD, PHD, DSc.

 Ευχαριστώ τους γονείς μου και τους καθηγητές μου. Ιδιαίτερα όμως θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους Leaders education, γιατί με βοήθησαν στις δύσκολες στιγμές. Η βοήθειά τους ήταν καθοριστική στο να πάρω το πτυχίο μου με βαθμολογία ΑΡΙΣΤΑ. Σας ευχαριστώ δημόσια.

Ο όρκος του Ιπποκράτη στον οποίο ορκίζονται Έλληνες και ξένοι απόφοιτοι του Αγγλόφωνου ιατρικού πανεπιστημίου της Σόφιας

 “Ορκίζομαι στον Απόλλωνα τον Ιατρό και στον Ασκληπιό και στην Υγεία και στην Πανάκεια και σε όλους τους Θεούς επικαλούμενος την μαρτυρία τους, να τηρήσω πιστά κατά τη δύναμη και την κρίση μου αυτό τον όρκο και το συμβόλαιό μου αυτό. Να θεωρώ αυτόν που μου δίδαξε αυτή την τέχνη ίσο με τους γονείς μου και να μοιραστώ μαζί του τα υπάρχοντά μου και τα χρήματά μου αν έχει ανάγκη φροντίδας. Να θεωρώ τους απογόνους του ίσους με τα αδέλφια μου και να τους διδάξω την τέχνη αυτή αν θέλουν να τη μάθουν, χωρίς αμοιβή και συμβόλαιο και να μεταδώσω με παραγγελίες, οδηγίες και συμβουλές όλη την υπόλοιπη γνώση μου και στα παιδιά μου και στα παιδιά εκείνου που με δίδαξε και στους άλλους μαθητές που έχουν κάνει γραπτή συμφωνία μαζί μου και σε αυτούς που έχουν ορκισθεί στον ιατρικό νόμο και σε κανέναν άλλο και να θεραπεύω τους πάσχοντες κατά τη δύναμή μου και την κρίση μου χωρίς ποτέ, εκουσίως, να τους βλάψω ή να τους αδικήσω. Και να μη δώσω ποτέ σε κανένα, έστω κι αν μου το ζητήσει, θανατηφόρο φάρμακο, ούτε να δώσω ποτέ τέτοια συμβουλή. Ομοίως να μη δώσω ποτέ σε γυναίκα φάρμακο για να αποβάλει. Να διατηρήσω δε τη ζωή μου και την τέχνη μου καθαρή και αγνή. Και να μη χειρουργήσω πάσχοντες από λίθους αλλά να αφήσω την πράξη αυτή για τους ειδικούς. Και σε όποια σπίτια κι αν μπω, να μπω για την ωφέλεια των πασχόντων αποφεύγοντας κάθε εκούσια αδικία και βλάβη και κάθε γενετήσια πράξη και με γυναίκες και με άνδρες, ελεύθερους και δούλους. Και ό,τι δω ή ακούσω κατά την άσκηση του επαγγέλματός μου, ή κι εκτός, για τη ζωή των ανθρώπων, που δεν πρέπει ποτέ να κοινοποιηθεί, να σιωπήσω και να το τηρήσω μυστικό. Αν τον όρκο μου αυτό τηρήσω πιστά και δεν τον αθετήσω, είθε να απολαύσω για πάντα την εκτίμηση όλων των ανθρώπων για τη ζωή μου και για την τέχνη μου, αν όμως παραβώ και αθετήσω τον όρκο μου να υποστώ τα αντίθετα από αυτά”.


Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ

Η Σόφια (Βουλγαρικά.: София, Λατινικά: Sofia), είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. Βρίσκεται στη δυτική Βουλγαρία, στις πλαγιές του όρους Βίτοσα, και είναι το βασικό διοικητικό, βιομηχανικό και συγκοινωνιακό κέντρο της χώρας. Η πόλη της Σόφιας έχει αδελφοποιηθεί με την Αθήνα, καθώς και με πολλές άλλες πρωτεύουσες.

Ιστορία

Ήδη απο τη νεολιθική εποχή στην περιοχή, υπήρχε οικισμός, ο οποίος αργότερα κατά τη ρωμαϊκή κατοχή, είναι γνωστός με το όνομα Σαρδική ή Σερδική. Από τα μέσα του 6ου αιώνα, η πόλη αναπτύσσεται σε σημαντικό διοικητικό κέντρο της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, με το όνομα Τριαδίτσα. Από το 809 μ.Χ. η πόλη μπαίνει στα όρια του βουλγαρικού κράτους και παίρνει το σλάβικο όνομα Σρεντέτς. Σαν Σόφια είναι γνωστή από τις αρχές του 15ου αιώνα, επειδή εκείνο τον καιρό η βασικότερη εκκλησία της περιοχής ήταν η Αγία Σοφία. Μετά την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό και τη δημιουργία του Βουλγαρικού κράτους, η πόλη επιλέγεται για πρωτεύουσά του.

 Πληθυσμός

Σύμφωνα με την απογραφή του 2001, η περιφέρεια της Σόφιας έχει πληθυσμό 1.405.577 κατοίκους, ενώ πόλη έχει 1.094.410 κατ. Η μεγαλύτερη περιοχή (προάστιο) είναι το Λιούλιν 110.117 κατ. και ακολουθούν το Μλάντοστ με 95.877 κατ., η Ποντούγιανε με 75.312 κατ. και το Κράσνο Σέλο με 72.773 κατ.

Συγκοινωνία

Η Σόφια αποτελεί τον βασικό σιδηροδρομικό κόμβο της Βουλγαρίας και έχει 8 σιδηροδρομικούς σταθμούς. Το αεροδρόμιο της Σόφιας είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Η «Εταιρία Αστικής Συγκοινωνίας Πρωτεύουσας» έχει αναλάβει την αστική συγκοινωνία της πόλης. 2002 το σύστημα συγκοινωνιών περιελάμβανε 95 γραμμές λεωφορείων Το 16 γραμμές τραμ και 10 γραμμές τρόλεϋ, ενώ από τον Ιανουάριο του 1998 λειτουργεί και η γραμμή του μετρό της πόλης.

Αξιοθέατα

 • Ο ναός-μνημείο «Αλέξανδρος Νιέφσκι», χτισμένος κατά την περίοδο 1904-1912.
 • Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Βουλγαρίας, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας, το οποίο φυλάσσει, μεταξύ άλλων, θρακικούς θησαυρούς.
 • Η ρώσικη εκκλησία του Αγίου Νικολάου, χτισμένος σε μοσχοβίτικο στυλ, με 5 μικρούς τρούλους από χρυσό.
 • Η βασιλική της Αγίας Σοφίας.
 • Η ροτόντα του Αγίου Γεωργίου.
 • Η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.
 • Το μνημείο «Τσαρ Οσφομποντίτελ» (Цар Освободител = Τσάρος Απελευθερωτής), προς τιμήν του Ρώσου ηγεμόνα Αλέξανδρου Β ', απέναντι από το κτήριο του κοινοβουλίου.

 LEADERS : 365 μέρες κοντά στον Έλληνα φοιτητή.

Ιατρική στη Βουλγαρία. Επίσημες αργίες στη Βουλγαρία - Σημαντική ενημέρωση για τους Έλληνες φοιτητές

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ιανουαρίος 1η New Year's Day
Ιανουαρίος 2η New Year Holiday
Μάρτιος 2η Liberation Day Holiday
Μάρτιος 3η Liberation Day
Απρίλιος 10η Orthodox Good Friday
Απρίλιος 13η Orthodox Easter Monday
Μάϊος 1η Labour Day
Μάϊος 6η St Georges Day
Μάϊος 24η Culture and Literacy Day
Σεπτέμβριος 6η Unification Day
Σεπτέμβριος 21η Independence Day Holiday
Σεπτέμβριος 22η Independence Day Holiday
Δεκέμβριος 24η
Christmas Eve
Δεκέμβριος 25η
Christmas Day
Δεκέμβριος 26η Second Day of Christmas
Δεκέμβριος 31η New Year Holiday

LEADERS EDUCATION : 100 % ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Αγγλόφωνες σπουδές ιατρικής στη βουλγαρία, medicine in sofia, medical university sofia, studies in boulgaria, φαρμακευτική στη βουλγαρία, pharmacy in sofia, σπουδές οδοντιατρικής στη βουλγαρία, dentistry in sofia, spoudes sti boulgaria, spoudes sti voulgaria, studies in boulgaria medicine, σπουδεσ στι βουλγαρία, σπουδές στη βουλγαρία. 

 

Η εταιρία μας Leaders Education βρίσκετε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι και φέτος είχαμε 100% επιτυχία στην πρόσβαση όλων των υποψήφιων φοιτητών μας στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους.


Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας